Ayurveda och träning


Inom Ayurvedan utgår man från våra olika personlighetstyper som kallas Kahpa, Pitta och Vata. Det är därför viktigt att också träning och kost anpassas utifrån den du är.

Den typiske Kapha-motionären är en uthållig maratonlöpare med lång startsträcka, en Pitta-person är en prestationsinriktad och svettig motionär som siktar högt, kollar pulsen och jagar minuter, medan Vata inte bokar in sina träningsstunder i förväg, är ständigt i rörelse i vardagen, och drömmer sig iväg under långpromenaden.


Jag inser vikten av en mer individuellt inriktad träningsform, för att du ska må bra. En person med en Pitta-personlighet mår till exempel inte bra av att träna i varmt klimat, svettas mycket och blir bara stressad och arg av tider som inte förbättras. En Pitta-person mår bättre av långa och svala promenader.


Till mig är du välkommen för att hitta din personliga (vi gör ett inledande personlighetstest) träningsform, få coaching till motivation, göra livsstilsförändringar och hjälp kring hur du bäst kan få in motionen i ditt liv. Jag hjälper dig med alltifrån kostrådgivning till ett individuellt anpassat träningsprogram.

 

Ring eller maila för bokning.

Att hitta just din träningsform baseras på vårt första samtal/träff.

 

Exempel på individuellt program:

 

- kostrådgivning

- livsstilsförändringar

- motivation, inspiration

- utomhusaaktiviteter

- hemmaträningsprogram

- stavgång eller löpning

- funktionell eller högintensiv träning